HOE GAAN WE TE WERK?

Jouw link met je doelpubliek

We maken kennis en stellen onze aanpak voor
Welk doel heeft je website? Wat moet hij zeker kunnen? Welke stijl en uitstraling wil je? Zijn er integraties met bestaande systemen nodig? Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat we goed weten wat jij verwacht. Op voorhand overlopen we een uitgebreide checklist die de basis vormt voor al het verdere werk. Vervolgens stellen we een plan van aanpak voor, inclusief een offerte op maat en een eerste timing.

Heb je geen vragen meer? Ligt de offerte binnen de verwachtingen?

Tijd voor actie!
Een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder vind je tekst en uitleg bij de belangrijkste fases binnen het ontwikkelingstraject van je website. Toch nog een extra vraag? Stuur ons gerust een mailtje!

1. Wireframes

We structureren de content van je website
Dankzij wireframes krijg je een goed inzicht in de navigatie, indeling en inhoud van je website. Tijdens deze fase focussen we minder op het visuele. De nadruk ligt eerder op de structuur en logische samenhang van alle content op de verschillende pagina’s. Logo’s, teksten en foto’s hebben we dus nog niet nodig.

2. Ontwerp

Voorontwerp op basis van je huisstijl
Je ontvangt een eerste ontwerp in de vorm van dummy-pagina’s waarop je huisstijl, voorlopige teksten en foto’s zijn geïmplementeerd. Zo krijg je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat. Lost het ontwerp je verwachtingen in? Dan beginnen we met de programmatie.

3. Programmatie

We coderen je website
We beginnen met de eigenlijke website-ontwikkeling, met oog voor een optimaal gebruiksgemak en zoekmachineoptimalisatie. Voor jou hét moment om alle teksten en foto’s zoveel mogelijk klaar te hebben. We koppelen je website ook aan een beheersysteem zoals WordPress of Drupal. Zo kan je achteraf eenvoudig zelf aanpassingen doen aan de content. Is je website puur maatwerk? Dan bouwen we zelf een beheersysteem.

4. Content

We implementeren teksten en foto’s
Als alle typepagina’s geprogrammeerd zijn, implementeren we de definitieve teksten en beelden. Spannend, want je ontvangt meteen ook een voorlopige link naar jouw nieuwe website!

5. Testen

Finetuning op basis van jouw gebruikerservaring
In dit stadium treedt vaak het fenomeen ‘voortschrijdend inzicht’ op. Hoe intensief er vooraf ook is nagedacht over het concept, bepaalde zaken ervaar je pas echt als je de website gebruikt. Jij test de voorlopige link, wij beoordelen alle bevindingen en bepalen in overleg welke optimalisaties nog kunnen binnen de offerte.

6. Lancering

Je website gaat live
Zodra je website online staat, krijg je van ons een uitgebreide uitleg over de precieze werking. Dat gaat over eenvoudige dingen zoals de navigatie, maar ook over hoe je zelf foto’s en teksten kunt aanpassen. Zo ben je helemaal klaar om je website eigenhandig te beheren. Laat je die extraatjes toch liever aan ons over? Dat kan uiteraard ook!

REFERENTIES

image

VEEL GESTELDE VRAGEN

WAT KOST EEN WEBSITE? expand

Daar is jammer genoeg geen eenduidig antwoord voor. Alles hangt af van wat je wil. De prijs varieërt naargelang van de aard, omvang en technische complexiteit van je website.

BIEDEN JULLIE HOSTING AAN? expand

Zeker en vast. We regelen niet enkel de verhuis van je website, maar garanderen ook op elk moment een optimale werking. Updates, back-ups en 2 uur support zitten standaard in ons hostingpakket.

MIJN SITE STAAT ONLINE. WAT NU? expand

Zit je met een vraag? Of wil je een kleine aanpassing doorvoeren aan je website? Geen probleem: in het hostingpakket is 2 uur support per jaar voorzien. In de meeste gevallen volstaat dat ook. Bovendien houden we je website gezond met preventieve updates. Wens je toch extra functionaliteiten of wil je bepaalde dingen wijzigen die meer tijd in beslag nemen? Dan krijg je op voorhand altijd een overzicht van het kostenplaatje. Heb je vragen over het eigenlijke ontwerp, dan zorgt onze technische partner Matica ervoor dat je terug in contact komt met ons.

OPTIMALISEREN JULLIE MIJN WEBSITE VOOR GOOGLE? expand

Wij bouwen alle websites in WordPress of Drupal. Twee heldere platformen die Google graag in de armen sluit. Daarnaast garanderen we een cleane codering, zodat Google je website vlot indexeert.

KAN IK EXTRA SCOREN MET SEO EN SEA? expand
Je website optimaliseren met SEO en SEA kan zeker. Alleen is dat een apart traject, waarvoor we je in contact brengen met een gespecialiseerde partner. Houd altijd in het achterhoofd dat dergelijke optimalisaties geen wonderen verrichten. Door de enorme online concurrentie is het quasi onmogelijk helemaal bovenaan de zoekresultaten te komen. Je website nog beter laten scoren, dat kan uiteraard wel!